Szemléletváltás, hogy megtaláld Buddha Arany Közép Útját

2015.05.23 14:24

Nehéz általános tanácsot adni bárkinek is, hogy mit és hogyan csináljon bizonyos helyzetekbe. Mikor barátnőm ezzel a kérdéssel fordult hozzám, annyit mondtam neki, hogy csináld mindennek pontosan az ellenkezőjét, mint eddig. Ami eddig nem működött azt nincs miért erőltetni, tehát nincs benne kockázat kipróbálni. Valószínűleg, amiben  nem vagy sikeres, abban tanulni valód van, ha pedig tanulni valód van akkor érdemes próbálkozni, kicsit kikandikálni a jól megszokott viselkedési mintákból, mert abban rejtőzködhet a megoldás. Mivel én a középút híve vagyok, ezért azt kell, hogy mondjam, hogy lehet, hogy nem az lesz a végleges megoldás, amit most ellenkezőleg próbálsz csinálni, de élesen látni fogod a különbséget és végre el fog indulni valami változás. Kimozdulsz a holtpontról. Ahogy kimozdultál rá fogsz látni arra, hogy eddig miért nem sikerült és megleled a középutat, ami pedig a tökéletes harmóniához fog vezetni. Ez nem 2 perces munka, belekerülhet több hónapodba is, hogy ezeket meglásd és értékelni tudd, de érdemes elkezdeni, mert csodálatos kincsek lakoznak a színfalak mögött.

Képzelj el egy bikát, aki a karámból ki akar jutni és egyfolytában a falnak megy, mert azt hiszi, hogy arra van a kijárat. Próbálkozik, próbálkozik, de mindig csak neki megy a falnak, ami egy idő után nagyon fárasztó, és fájdalmas is egyben. Kimerül, mérges és még nagyobb erővel neki megy a falnak remélve, hogy ezúttal kijut a karámból, de minél mérgesebb annál nagyobb sérülést szerez, mert konokul rossz helyen tapogatózik. Mi is ilyenek vagyunk emberek. Megtanultunk, megszoktunk bizonyos viselkedési formákat, de nem vesszük, legtöbbször nem is akarjuk észrevenni, hogy azok nem működnek. Az egónk egyszerűen nem hagyja, hogy észrevegyük, hogy valamit lehet máshogyan, jobban is csinálni.

Ha a bika egy pillanatra végig gondolná, hogy nahát, ez eddig a megszokott módon nem sikerült, hát fordítsuk a fejünket 10 fokkal jobbra, balra, körbetekinteni, akkor észrevenné, hogy az ajtórésnyire nyitva van, amin egy pici lökéssel, egy kicsi erőfeszítéssel ki lehet menni a karámból. Ennyire van nekünk, embereknek is szükségünk, icipici erőfeszítésre, hogy a szemléletváltás bekövetkezhessen. Kikandikálni és megpróbálni máshogyan próbálkozni.

 

A facebook-on hetente új kristályok és jóga Ászanák gyógyhatásairól olvashatsz!

www.facebook.com/jogakristalygyogyaszat