Ha túl sok dráma van az életedben

2015.05.23 14:12

Többféle oka lehet annak, ha állandó dráma veszi körül életed minden részét.

1.                  Lehet, hogy olyan emberekkel vetted magad körül, akik dráma függőségben szenvednek. Ilyen esetekben vizsgáld felül őszintén a kapcsolataidat, hogy neked milyen részed van ezekben a konfliktusokban. Ha alapjában véve békés természetű vagy és az adott témakörben megoldottad a saját blokkjaidat, akkor lehetséges, hogy a másik személy dráma függősége a forrás. Érdemes átgondolni, hogy szükséges e ebben a légkörben tartózkodnod. Nyilatkoztasd ki szeretettel az érzéseidet, és ha nem segít, lehet, hogy a megoldás a távozásban rejlik. Az ilyen jellegű kapcsolatok csak leépítenek és nem biztos, sőt nem is valószínű, hogy neked kell az illetőn segíteni, hozzáértő kezekre van szüksége, ha belátja és akar változtatni.

NEM KELL MEGVÁLTOZTATNI SENKIT SEM, HA ŐNSZÁNTÁBÓL AKAR VÁLTOZNI SZÍVE DÖNTÉSE, DE NEKED NEM KELL MELLETTE MARADNOD, AKÁRKI IS LEGYEN, HA NEM SZERETNE ELINDULNI A VÁLTOZÁS ÚTJÁN. Fordulj, hozzá szeretettel és sétálj el.

2.            Olyan szituációkat vonzol magadhoz, ami benned blokként van jelen például félsz tőle.

3.            Túlságosan negatívan látod a szituációkat, ezáltal magadhoz vonzod a bajt.

4.            A legáltalánosabb pedig, hogy áldozat szerepbe léptél így a körülmények áldozata lettél. Ez tudat alatt megy végbe, ezért kérlek, ne ostorozd magad érte. Ismerd fel, és ahogy megérted, ez is leválik rólad. Sokszor azért lépünk áldozat szerepbe, mert ezt tanultuk otthon, így neveltek, hogy ezzel lehet érvényesíteni az akaratunkat. Ilyen esetben ez egy berögzült viselkedési minta.

Az áldozat szerepében tudat alatt figyelem energiát nyerünk el másoktól. Ha sokat panaszkodsz, és állandóan összedől körülötted a világ, ahová lépsz ott rossz terem, az természetesen nagyon fájdalmas számodra, mintha a világ összeesküdött volna ellened. Fontos felismerni, hogy az irányítás a kezünkben van, mi döntünk, hogy valami jó, simán működik vagy nem. Ha minden blokkodat feloldottad az üggyel kapcsolatban, akkor itt már nem a tanulás, fejlődés áráról, hanem valami másról van szó.

Az egó minden kezébe akadó eszközzel igyekszik eltéríteni az életutad megvalósításától. Eltéríteni attól, hogy el hidd és megtapasztald a boldogság és a nyugalom létezik. Ez az áldozati szerep is egy késleltető taktika, amivel megakadályoz az előre haladásban, hogy önmagadra lelj.  Az életünk alakulásáért felelősséget kell vállalnunk. Ha másokat vagy más tényezőket okolunk a helyzet alakulásáért, akkor nem vállaljuk fel a felelősséget saját magunkért. Ha pedig elbújunk, akkor a hasonló taktikák, mint az áldozat szerep kiválóan húzza az időt, alakít mindent negatívvá körülöttünk.

Ha mi magunk vagyunk életünk kovácsai, dönthetünk, hogy csupa jóval vagy negatívval akarjuk körülvenni magunkat, akkor a rögös út ellenére egyszer csak mégis ki kell, hogy tudjunk kászálódni a csávából, a drámákkal teli helyzetekből. Ha hosszú ideje tartanak a hasonló problémák az életedben, akkor vizsgáld meg ezt a szemszöget is, hátha erről van szó körülötted.

Az egó kiválóan trükközik, ha már jó ideje tudatosan élsz, még akkor is előfordulhat, hogy besétáltál a csapdájába. Lehet, hogy már nem panaszkodsz, pozitív vagy, tanulsz, fejlődsz és mégis hasonló helyzetek vesznek körül, mert még mélyen mindig félsz előre haladni, anélkül, hogy észrevennéd. Az önbizalom hiány is lehet az oka a félelmednek, ha úgy érzed, hogy nem vagy kész a feladatra. A tudat egy kacskaringós útvesztő tud lenni, hosszú idő bejárni és felfedezni. Az egó viszont könnyedén megtalálja a zsákutcákat, ahova szíves örömest bevezet, csak hogy ő uralkodhasson. Légy hát résen. Ha szomorúság, negatív érzelmek kerítenek a hatalmukba, az mind az egó megnyilvánulása és nem az Isteni Énedé, ő csak határtalan szeretetet képes érezni.

Természetesen minden ilyen szituációnak meg van a miértje, mindennek van tanulsága és tanító jellege. Tényleg mindennek van értelme, még ha hosszú ideje vagy bele ragadva is. A tanítók, terapeuták például sokszor azért járnak kacifántosabb úton, hogy a megtapasztalásaikat meg tudják osztani másokkal, mert pontosan ez a feladatuk, hogy az ő szavaikból jusson el hozzád és leessen az igazság.

Vannak extrém helyzetek is, amikor már érdemes felismerni, hogy itt többről lehet szó, mint a tanulási folyamatról. Ha például nincs egy nyugodt pillanatod, mert mindig történik valami, minden elromlik körülötted, semmilyen kapcsolatod nem működik harmonikusan, az anyagi világban sem boldogulsz könnyen. Egy idő után ez depresszióhoz vezethet, akkor elveszíted a motivációdat és motiváció nélkül nem tudsz előre haladni. Tökéletes késleltetés, nem gondolod? Az élet rövid, minden perce értékes. Vizsgáld felül önmagadat, lehet, hogy a válasz nem jön azonnal, lehet, hogy csak napok, hetek múlva, de találd meg a forrást és tegyél a gyógyulás érdekében, hogy végre szabad és boldog lehess!

Hogy megvalósíthasd az álmaidat és az lehess, aki mindig is akartál, Önmagad!

 

A facebook-on hetente új kristályok és jóga Ászanák gyógyhatásairól olvashatsz!

www.facebook.com/jogakristalygyogyaszat