Ha az életed olyan, mint egy hullámvasút hol működnek a dolgok, hol lefelé ívelnek

2015.05.23 14:09

Az életünk a gondolataink megnyilvánulása, hiszen a gondolataink határozzák meg a cselekedeteinket, a cselekedeteink pedig az életünket.

Természetesen vannak huppanók, göröngyös utak, de összességében, ha időközönként hosszabb stagnálás, vagy állandó visszaesés van az életünkben, akkor valamit nem jól csinálunk.

A kérdés, hogy vajon mit?

Ha alapvetően pozitív embernek tartod magad, még akkor is előfordulhat, hogy időközönként visszaesel. Ennek sok körülmény lehet az okozója pl: családi veszekedések, munkahelyi problémák.

Legyen az bármi is, a lényeg, hogy ilyenkor a pozitív gondolkodásod visszaesik és lesüllyed, negatívvá esetleg motiválatlanná válsz.

A gondolataink mindig manifesztálódnak, egyfolytában teremtünk vele. Az, hogy mikor válik valóra, változó, sok mindentől függ, de mindig megvalósul.

Ha a pozitív szemléletedben negatívan nyilvánulsz meg néha, az ugyanúgy hatással van az életedre és a teremtésedre.

A negatív cselekedetek, vagy például ha mérges vagy és kiabálsz nem áll összhangban a pozitív hozzáállásoddal. Ez ilyenkor szétszakít. A pozitív felemel, de ha valami miatt, tegyük fel bármilyen érzelmi blokk miatt kiabálsz, akkor az visszahúz az alacsonyabb rezgésekbe. Ez pontosan olyan érzés, mintha valami szét akarna szakítani, legalábbis a felfelé ívelést mindenképpen megszakítja valamilyen szinten.

Egyszerűen arról van szó, hogy nem konzisztens, azaz állandó a hozzáállásod, te magad is ingázol a negatív és pozitív érzelmek között, ennek eredményeként az életed is, mint egy hullámvasút vagy fent, vagy lent fog megnyilvánulni.

Ez egy gondolati-cselekedeti összeférhetetlenség, mert a hozzáállásod és a cselekedeted nincs összhangban.

Természetesen nem lehetünk mindig pozitívak, ezt nagy kihívás megvalósítani, de ha lelkiismeret furdalásunk van bizonyos cselekedeteink, vagy megnyilvánulásunk miatt, akkor sokat segít, ha észrevesszük, hogy nem a belső meggyőződéseink szerint cselekedtünk és ezek okozhatják életünk ingadozását.

Ezek a cselekedetek sokszor olyanok, mintha előre be lennének programozva belénk. Ez így van, hiszen mindig valami múltbéli sérelemből fakadnak. Ha hasonló esemény felüti a fejét az életünkben, akkor ebből a berögződésből reagálunk.

A legelső lépés, hogy felismerd ezeket a cselekedeteket, hogy nem tartoznak a pozitív gondolkodásodhoz majd többszöri előfordulás után szépen lassan képes leszel elszámolni 10-ig, mielőtt megint a berögzült viselkedésbe belemennél. Gyakorlással, idővel képes leszel úrrá lenni rajta és megváltoztatni. A legnagyobb lépés mindig a felismerés és utána már lesz lehetőséged választani a pozitív vagy negatív kifejezés között.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz megszabadulni bármilyen berögzült mintától, akkor kérj segítséget egy hozzád közel álló módszerrel dolgozó szakembertől, terapeutától.

Csodálatos eredményeket lehet elérni.

A pozitív hozzáállás felülkerekedésével pedig az életedben képes leszel megteremteni mind azt, amit szeretnél elérni.

A hála napló vezetése például erősíti ezt a hozzáállást és sok kis apró negatív gondolattól automatikusan megszabadít. Egyszerűen írd le mindennap, hogy az adott napon minek vagy hálás. A lista idővel egyre hosszabb lesz. A napokban fedeztem fel, hogy már alkalmazást is le lehet tölteni a telefonra, ahol írhatod a hála naplódat. Az alkalmazás angol, és ingyenes, de te magad magyarul írhatod bele a gondolataidat, így nem nehézkes senki számára a használata.

Sok sikert és kitartást kívánok az önismereti úton elinduló és már régóta járó embertársaimnak!

 

A facebook-on hetente új kristályok és jóga Ászanák gyógyhatásairól olvashatsz!

www.facebook.com/jogakristalygyogyaszat