Gyógyító Ásványok II. - Kristályok tisztítása

2015.05.23 13:52

Az előző cikkemben az ásványok általános működéséről írtam.

Mielőtt belelendülnénk a részletekbe nézzük meg, hogy hogyan tudjuk őket tisztítani, hiszen ez az otthoni használat legfontosabb része.

 

Kristályok tisztítása:

A tisztítás azért nagyon fontos, mert a kristályok magukba szívnak minden energiát a környezetükből és nem tudhatjuk, hogy ki fogta meg előttünk, vagy milyen környezetben voltak. Tehát ha vásárolunk egy kristályt, akkor mindenképpen tisztítsuk meg. Tisztítsuk meg minden használat után, illetve ha csak a lakásban állnak, akkor bizonyos időközönként.

Tisztítási módszerek a teljesség igénye nélkül:

1.       Némelyikük oldódik vízben, ilyen például a Labradorit is. A hagyományos kristályok 90 %-kának nem lesz baja víz alatt, de érdemes megkérdezni az eladót a vásárlás idején. Ha megbizonyosodtál arról, hogy a kristályod nem oldódik vízben, akkor hideg folyó víz alá lehet tartani egy kis időre, ami lemossa az addig magába szívott energiákat.

2.       A legegyszerűbb módszer, pedig ha a kezedbe veszed a kristályt, és gondolatban fehér fényt kérsz rá, ami szintén tisztít. Ha vizuális vagy, akkor el is képzelheted, ahogy a fény a kristályba árad, és ha pedig az intuíciód is elég erős, akkor láthatsz rajta fekete foltokat, amik lassan leoldódnak a fénynek köszönhetően.

3.       Telihold. A telihold idején tedd ki őket az ablakba, ahol a hold rásüthet, vagy a szabadba. A telihold hatására a kristályok nem csak megtisztulnak, de elég erőteljesen fel is töltődnek. Ezért érdemes minden Teliholdat kihasználni.

4.       Néha a kristályok is elfáradnak, ha túlságosan negatív környezetben vannak hosszú ideig, ilyenkor, ha van rá lehetőségünk, akkor el is áshatjuk őket egy pár napra, hétre. A földben is megtisztulnak és magukhoz térnek. Hogy mikor tudod, hogy készen van a tisztítás, akkor, ha eszedbe jut, tehát sugallatot kapsz rá. Ha nem vagy intuitív, akkor hagyd 1 hétig a földben, hogy biztosra menj.

 

Honnan tudjuk, hogy tisztítani kell őket?

 

Ha magunknál hordunk egy kristályt, vagy ha a lakásunkat díszítik, akkor érdemes őket időközönként megtisztítani. Onnan fogjuk tudni, hogy feltétlenül szükség van a tisztításra, ha a kristályunk fakóbb, mint szokott, esetleg megrepedt. Bizony az erős negatív környezetben képesek megrepedni is.  Természetesen nem kell mindennap megtisztítani őket, de itt is fontos szabály, hogy hallgass az intuíciódra. Ha valamelyiknap átfut az fejeden a tisztítás gondolata, akkor aznap használd valamelyik módszert, ami számodra a legelérhetőbb, legszimpatikusabb.

A kristályok szeretik ha foglalkoznak velük, ezért ők is és te is örömödet fogod lelni egy kis kristály elfoglaltsággal.

 

Jó tisztítgatást kívánok!

 

A facebook-on hetente új kristályok és jóga Ászanák gyógyhatásairól olvashatsz!

www.facebook.com/jogakristalygyogyaszat