Az önbizalomhiány lehetséges eredete

2015.05.23 14:15

Mióta élek önbizalomhiányban szenvedtem. Sosem tudtam megérteni, hogy vajon honnan ered hát addig ástam éveken át, amíg megtaláltam az okát. Természetesen ezt mindenkinél más okozhatja.

Az önbizalom hiány rendkívül sokrétű, amely nem múlik el egykönnyen.

Rengeteg kitartás és próbálkozás tud eljuttatni egyszer arra a pontra, hogy végre megoldódjon.

Az eredete megszámlálhatatlan dologból fakadhat. Valakinek a kinézete, súlya, kora, orra miatt van önbizalomhiánya. Az is előfordulhat, elég gyakran, hogy előző életből hoztuk magunkkal. Kitudja, hogy mit követtünk el a temérdeknyi előző életeinkben, aminek ez lett a következménye. Az ilyen jellegű önbizalomhiányon egy általad választott területen munkálkodó terapeuta kiváló segítséget nyújthat.  Igazán nagy blokkokat képesek feloldani, ami oly mértékben javít életvitelünkön, hogy elhinni is nehéz. Az életeken át húrcolt bűntudat és fájdalom egyszer csak felszabadul belőlünk a kezük alatt, és mint ha mázsányi kövek esnének le a vállunkról, már nem érzünk többé olyan mély fájdalmat, mint azelőtt. Szó szerint képtelenek vagyunk többé olyan mélyre menni ezekbe a negatív érzésekbe.

Ebből a szempontból én is nagyon sokat dolgoztam azon, hogy ezek a mély blokkok felszabaduljanak és ténylegesen így van, hogy azóta, nem tudok olyan mély negatív érzéseket megélni, szóval megéri.

Vegyük sorjára a lehetséges okokat a teljesség igénye nélkül.

Külső

Hidd el, hogy nem véletlenül születtünk abba a testbe, amiben vagyunk. Ez a test a legtökéletesebb arra a célra, amit meg kell tanulnunk. Lehet, hogy ha Miss Universe-nek születtél volna, akkor egyszerűen a külső csillogás elvenné a lehetőséget tőled, hogy a lelkeddel kezdj el törődni, ami éppen a feladatod.

A szépségnek is ugyan úgy megvannak a hátrányai, mert sokszor azért tesznek az ember alá, mert éppen dekoratív. Úgy vagy gyönyörű, ahogy vagy, ezt jegyezd meg!

Súly felesleg

Kinek honnan származik, ez is abba a körbe tartozik, mint az előző pont, hogy ezzel a külsővel tudod a legjobban megoldani a rád váró feladatokat. Minden ember annak az eredménye, amit előző életéből hozott, ahol energetikailag tart. 

Ez viszont oda-vissza működik a súlyfeleslegnél, az önbizalom hiány is okozhatja. A hasi felesleg kifejezetten ezt jelzi.  Szeresd Önmagad és menni fog a fogyás!

Munkahely

Az állandó stresszben tartásnak van egy úgynevezett pozitív stressz része is, amit a munkáltatók előszeretettel használnak a munkavállalók ösztönzésére. Ezt tanítják is a felsőoktatásban. Hiába teljesítesz jól, nem kapsz dicséretet, inkább egy kis ösztönző pozitív stresszt, hogy még többet hozz ki magadból. Valakinek ez működik, de vannak érzékenyebb emberek, akiknél kifejezetten károsan hat. Az ilyen embernek szüksége van a dicséretre és érzelmi intelligenciájából eredően ő azért fog jobban teljesíteni, mert elismerik a munkáját. Ezeknél az embereknél az önbizalom hiányt okozhatja ez a pozitív stressz is.

A versengés, negatív, túlzott stressz, a pozícióféltés, a hatalmi harcok okozhatják a másik oldalról is az önbizalom hiányt. Nem vagyok elég jó ahhoz, hogy ne happolja el a munkámat az újdonsült kollega.

Elég jó vagy ahhoz, hogy megtartsd a munkádat, ne vonzd magadra az ellenkezőjét a félelmeddel!

 

Előző élet

Ezt már feljebb kitárgyaltuk.

 

Család

A családunkat nem választhatjuk meg, csak a barátainkat, mondja a közmondás.

 A tudatos emberek viszont tudják, hogy ez nem igaz. A családunkat mi magunk választottuk pontosan azért, hogy valamit megtanuljunk tőlük, vagy általuk. A mai világban a családok nagy része nem éppen az ideális családi idillt testesíti meg. Ez a jelen pillanatban, azaz hosszú évtizedek alatt zajló átalakulásban természetes folyamat, ahhoz, hogy tudatunkra ébredjünk és elérjük végül ezt az idilli állapotot.

A környezetünk nagyban befolyásol, rajtunk áll, hogy mit kezdünk vele. Sokan nőnek úgy fel, hogy már egészen kicsi koruktól nem fogadják el őket teljes egészében a szüleik, teljesítéshez kötik a szeretetüket a gyerek felé. Ha ezt meg azt megteszed, vagy így meg úgy teszed, akkor jól csinálod és szeretünk. Ha nem úgy csinálod, ahogy én szoktam, akkor nem jól csinálod. És ezek a legártatlanabb verziók, amelyek már ilyen mértékben is olyan károkat okoznak a gyermek felnőtté válásában, hogy állandó megfelelési kényszere lesz a környezete felé. Ha a szüleid - akiket természetesen nagyon szeretünk és áldunk azért, hogy világra hoztak – például nem bíznak önmagukban, akkor benned sem tudnak megbízni kellőképpen, hogy a dolgaidat jól csinálod és állandó aggódásukkal az őrület felé sodornak. Elhitetik veled, hogy szükség van rájuk és te nélkülük nem tudsz lábra állni. Ez természetesen tudat alatt megy végbe bennük is. Nem szabad őket hibáztatni, hiszen ők azt adják, amit a legjobbnak vélnek, amit magukkal hoztak az ő szüleiktől.

A kérdés így azon áll, hogy te észreveszed e ezeket a hatalmi játszmákat és bele mész, vagy elsétálsz mellettük immár tudatosan.

Ha ráébredsz egy ilyen jellegű játszmára, ami otthon zajlik, lehet, hogy megtalálod az önbizalomhiányod eredetét és már a feloldásának útjára lépsz. Ekkor leomlik a fal, kristály tisztán látod a szituációkat és többé már nem mész bele a játékba, nem érint meg, nem akaszt ki, egyszerűen elmész mellette és szeretettel megöleled akár a szüleidet, akár a társadat vagy a főnöködet.

 

Az ilyen jellegű önbizalom hiányok mind visszavezethetők egy forráshoz és nem önmagukban okolhatók. A forrás általában az előző élet vagy a család, környezetünk. Szigorúan véve csak az előző életek, hiszen azok vagyunk, amit magunkkal hoztunk, és ha már ott tartunk, akkor tudatosan tudjuk észlelni.

A kezeletlen Önbizalom hiány nem csak azt tudja eredményezni, hogy a háttérbe vonulunk, és nem merünk kiállni magunkért, de agressziót, dühöt, irigységet, sóvárgást mindennemű luxus cikk iránt, frusztrációt, rosszindulatot, utálatot szül. Ha egy szebb világban szeretnénk élni, ahol ezek az érzések a múlté, akkor igenis szembe kell néznünk vele és megoldani.

Ez az, amivel a világ jobblétéhez mi is hozzájárulhatunk, ha önmagunkat meggyógyítjuk, gyógyul az egész világ velünk együtt, így egy szeretetteljesebb környezetet teremthetünk magunk köré.

 

A facebook-on hetente új kristályok és jóga Ászanák gyógyhatásairól olvashatsz!

www.facebook.com/jogakristalygyogyaszat